Дебютният роман на Лорън Дентън „Имението с ягодите“ е сърдечна история за любовта, семейството и за важните избори в живота.

Преди да се заеме с писане, авторката е била страстен читател. Идеята за първата й книга й хрумва, след като дълго време е търсила какво да чете. „Кои са елементите, които изграждат добрия роман“, се е запитала тя. Като човек, роден и израснал в Мобил, Алабама, за нея е важно действието да се развива през лятото, да е близо до водата и, разбира се, да е на юг.

Именно затова авторката избира Ню Орлиънс и Суит Бей. „И историята започна да се ражда в главата ми, спомня си Дентън. Винаги съм смятала, че героите се „появяват“ първи в един роман и светът постепенно се изгражда около тях, но при мен всичко започна с мястото.“

Главната героиня Сара е принудена да остави бизнеса си в Ню Орлиънс, за да изпълни последната воля на баба си Мегс – да ремонтира Имението с ягодите в Суит Бей. Къщата все още е обитавана от няколко възрастни хора - приятели на Мегс, които живеят там от дълги години. Мястото се е превърнало в техен дом, който обичат толкова, колкото го е обичала Мегс.

Когато Сара намира най-подходящия мъж за реставрацията и се залавят с работата, тя постепенно открива много интересни факти за живота на баба си, за които никога не е подозирала. Младата жена постепенно ще подреди пъзела на вълнуваща история за любовта, за смелостта да следваш пътя си, за тайните в своето семейство и за удивителната съдбата на една силна жена.

След като завършва романа, Лорън Дентън споделя: „Има много истории за жени, които по една или друга причина напускат родните си градове, заживяват на друго място и след години се връщат отново в дома с променен мироглед. Бях притеснена, че този сюжет е използван в много книги и филми. Но какво можех да направя? Колкото повече мислех, толкова повече осъзнавах, че темата за силната връзка с дома, за семейните отношения, за принадлежността към дадено място е много близка до хората и е универсална. Според мен не е важно дали историята е вече позната, а да я разкажеш по свой нов и свеж начин. Твоят глас ще я направи уникална.

Като читател предпочитам да мога да се припозная в героя и най-любим ми е моментът, когато думите му докоснат нещо дълбоко вътре в мен. Това ме кара да кажа: "Да! Това е чувството, което искам да предам на читателите на моите книги".