Всичко тече, всичко се променя. Водата от векове е символ на промяна. Тя е различна и все пак еднаква – благодарение на своята гъвкавост водата не се губи. И сякаш казва: можеш да бъдеш всякаква, но и да оставаш себе си.
Опитай се и ще научиш много нови неща за себе си. Не се страхувай, че може да се изгубиш в тази трансформация.
Рискувай, само така ще разбереш какво действително ти трябва.
Векове наред водата е била символ на изкупление и пречистване. Например и досега при река Ганг в Индия се стичат поклонници. Те вярват, че потапянето във водите на Ганг ще пречисти и телата, и душите им.
Бурни водопади и тихи езера, широки речни разливи и малки ручеи – винаги различна и винаги позната, водата дарява усещане за многообразието на света, за вечния кръговрат на живота. Довери се на вътрешното си усещане и го последвай. И ще излезеш победителка от това приключение.

***

Понякога е достатъчно да се потопим във водата (дори просто във ваната), за да позволим на водата да отмие всичко натрупано и да си подарим усещане за свобода и отпускане. Това състояние сякаш те връща назад, към времето, когато първото същество е излязло от водите на Световния океан и е стъпило на твърда земя.
Тази потребност от водата е лесно разбираема, ако си спомним, че ние самите се състоим в по-голямата си част от вода. Тя тече във вените ни и поддържа живота.
Векове наред животът на народите се е развивал около водни артерии – големите реки. По-късно в градовете, отдалечени от реки, започнало строителството на канали, кладенци, градски фонтани. Водата привличала хората. В близост до нея общуването, обсъждането на свои и чужди дела и споделянето на новини било далеч по-приятно.
Хората знаели, че водата притежава и лечебни свойства. Нерядко селища, които по-късно се превръщали в градове, са възниквали на мястото на лековити извори.
За да засилиш стихията на Водата в своя дом, можеш да купиш или да си направиш малко фонтанче. Това несложно устройство активира генетичната памет на хилядите поколения, които са виждали във водата източника на живот, прекланяли са се пред нея като пред божество и са строели жилищата си в близост до водоеми.
За да си направиш фонтанче, ти е нужна малка помпа – предлага се в магазините за градинска техника. Постави я в непропусклив съд, в който можеш да налееш вода. Украси конструкцията с красиви камъчета, парченца стъкло, красиви фигурки от порцелан или други предмети от материали, които не се развалят от водата. Ако се постараеш повече и използваш фантазията си, можеш да създадеш доста изискана композиция. Например да имитираш водопад.
Енергията на водата ще те успокои и подмлади. Звукът на падащата вода може изцяло да промени енергията в дома. Той неутрализира частиците, замърсяващи домашната атмосфера, и ти ще усетиш прилив на сила, бодрост и свежест.

Вижте книгата "Четирите лица на съвършенството" на Лариса Ренар ТУК.