Кибервойната

Никол Пърлрот

Прелисти

Нехудожествена литература Бизнес Публицистика

Издание:1 Размери:145x210 Корици:твърда ISBN:978-954-771-455-7 Страници:576

Цена: 35,00 лв.

Описание

Кибервойната

-        Как започва
-        Какви са оръжията
-        Кои са световните киберсили
-         Кои са целите на кибератаките
-        Какви са пораженията
-        Възможно ли е да доведат до края на света

Отговор на тези въпроси дава  Никол Пърлрот – водеща журналистка в сферата на кибер-сигурността и цифровия шпионаж  на The New York Times. Тя пише „Кибервойната“ въз основа на дългогодишни репортажи, стотици интервюта, хиляди прегледани документи и секретна информация, до която има достъп. Пълна с шпиони, хакери, търговци на оръжие и ъндърграунд герои, книгата е резултат на изумителен журналистически героизъм. Тя осветлява лицето на потайния, спонсориран от правителствата бизнес, който използва мишката, както да ни защитава, така и да ни застрашава… и междувременно да печели.

Авторката безпристрастно излага фактите не само за ахилесовата пета на съвременната демокрация – дезинформацията, пропагандата и фабриките за тролове, чрез които се води битка за съзнанието ни. Тя отива по-далеч – разкрива истината за зловредните софтуери или т.н. zero-days атаки, които са едни от най-търсените инструменти в шпионския арсенал, тъй като притежават силата тихомълком не само да следят iPhone-а ви, но и да заобиколят защитата на химически завод, да деактивират електропреносна мрежа или ядрени реактори.

Кой създава тези софтуери? Как биват използвани? Какво става, когато попаднат в ръцете на злонамерени сили?

Книгата съдържа свидетелски разкази и доказателства за намесата на изборите в САЩ и в други държави. За хакването на имейлите на световни лидери като Ангела Меркел и Хилъри Клинтън или на структурите на независими държави като Катар и дори на цялата британска здравна система. За шпионирането на посолства (включително и „приятелски“) от различни държави или субекти. За руския  кибертероризъм срещу Украйна, за голямата хакерска атака срещу Иран с вируса Stuxnet и още много други.

 Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Никол Пърлрот


Никол Пърлрот цяло десетилетие е водещ журналист в The New York Times, където пише по проблемите на киберсигурността и дигиталния шпионаж. В миналото е отразявала събитията в Силициевата долина като репортер и редактор на Forbеs. Завършила е университетите „Принстън“ и „Станфорд“. Живее в Северна Калифорния със своя съпруг и сина им.

Прочети повече >