Кулинарни пътешествия

Антъни Бурдейн

Прелисти

Нехудожествена литература

Издание:1 Размери:145x210 Корици:твърда ISBN:978-954-771-442-7 Original title:World Travel: An Irreverent Guide Страници:504 Година на издаване:2021

Цена: 30,00 лв.

Описание

КУЛИНАРЕН АТЛАС НА СВЕТА

ПРЕЗ ОЧИТЕ И СТОМАХА НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ГОТВАЧ, ПИСАТЕЛ,

 ТЕЛЕВИЗИОНЕН ВОДЕЩ И ПЪТЕШЕСТВЕНИК АНТЪНИ БУРДЕЙН

 

„Кулинарни пътешествия“ е последната, незавършената книга на Антъни Бурдейн.

  След ненавременната му смърт неговата асистентка и дългогодишен приятел Лори Уливър   довършва пътеводителя, като умело събира уникалните му мисли, наблюдения и възприятия за местата, където е бил, и за храната, която е опитал. Включва и собствените си спомени за съвместните им пътувания, както и есета от близки, приятели и колеги.

Ненаситен пътешественик, Бурдейн е сменил около 12 паспорта през живота си, посетил е близо 100 държави през 250-те дни годишно, в които е бил на път.  С „Кулинарни пътешествия“ той ни отвежда до най-любимите си места в 43 държави - от  Австралия и Бразилия през Виетнам, Корея, Финландия и Франция, Индия и Израел, Мексико и Мароко, Перу и Португалия до Танзания, Хърватия и Япония.

 Този забавен, практичен и откровен пътеводител предлага съвети  как да стигнете до тези страни,  къде да забавите ход,  да спрете и да похапнете, какво да си поръчате  и какво да избягвате. Но акцентът винаги е върху любовта и връзката на Бурдейн с даденото място, с неговите преживявания там и с начините, по които храната се преплита с местната култура и традиции.

„Обичам атмосферата, казва той. – Не искам списък с най-добрите хотели или ресторанти. Искам да чета художествена литература за мястото и наистина да усещам какво е това място."

 

За  почитателите на Антъни Бурдейн този пътеводител е горчиво припомняне на всичко, загубено със смъртта му, но и по някакъв жизнерадостен начин празник на храната, на пътуванията и на живота. Той е въплъщение на любовта на Антъни Бурдейн към целия свят и напомняне как да подредим приоритетите си следващия път, когато успеем да тръгнем на пътешествие по неговите стъпки.

         

„Пътешествията невинаги са лесни. Невинаги са комфортни. Понякога носят болка, дори разбиват сърцето ти. Но това е добре, защото пътешествията те променят, трябва да те променят. Те оставят следа в спомените ти, в съзнанието ти, в сърцето и върху тялото ти. Взимаш нещо със себе си. Да се надяваме, че и оставяш нещо хубаво  след себе си.“

                                                                                                                                        Антъни БурдейнВашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Други книги от автора