Лорънс Елиард

АВТОР

Лорънс Елиард

Рождена дата: 9 април 1973 г.
Звезден знак: Овен; Луна: Рак; Изгряващ знак: Везни

Лорънс Елиърд е автор на седем книги; Директор на Института по алтернативна терапия; Главен инструктор и директор на Международния институт по рейки, притежава сертификат по хадо и е съорганизатор и директор на Хадо института в Австралия.
Кариерата на Лорънс в алтернативната терапия започва в началото на 90-те години със завършването на практическия курс по рейки в началото на 1993 г. По-късно през 1996 г. открива Международния институт по рейки (известен още като Австралийския институт по рейки). По време на своята международна обучителна обиколка Елиърд започва да пише първата си книга “Тао на рейки”. Когато е издадена за първи път в Индия през 2001 г., са продадени над 10 000 екземпляра. По-късно е издадено допълнено и обновено издание под името “Рейки лечителят”. През 2004 г. тази книга е издадена в САЩ. Книгата продължава да се продава и превежда на много езици, включително руски.
След успехът на “Рейки лечителят”, Лорънс слага началото на новата си книга. Освен това той събира, осъвременява и преразказва будисткия класически текст – Дхампада, 423 слова на Буда. Книгата е публикувана през 2005 г. във Великобритания с предговор от Негово светейшество ХІV Далай Лама.
През 2006 г. Елиърд завършва други две книги, които са публикувани заедно в двутомно издание под заглавието “Рейки – 200 въпроса и отговора за начинаещи”.
Като допълнение към своята подготовка по рейки и будистка култура и традиции, Елиърд работи заедно с Д-р Масару Емото – автор на “Тайните послания на водата”, на Хаваите. В началото на 2006 г. получава сертификат за хадо инструктор. През същата година става съосновател на Австралийския хадо институт и докато Д-р Емото е на своята обиколка из Австралия, Лорънс започва новата си книга “Духът на водата”.
Някои от следващите заглавия на Лорънс са “Рейки медитация за начинаещи”, “Пътят на духовния маркетинг”, “Буда рейки терапия” и други, които скоро ще видят бял свят.
През 2003 г. основава Институт по алтернативна терапия, професионалната организация на лекарите застъпници на идеята за природно здраве.
Другите интереси на Лорънс включват изучаване и практика на тибетския будизъм.
Лорънс е активен член на “Духът на Земята” – медицинско общество (SOTEM). Хобитата му включват айкидо, сноуборд, гмуркане и пътуване. Понастоящем живее в Австралия със съпругата и сина си и продължава да твори.

Книги от този автор

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.