Моето сексуално образование. За деца до 6 години

Жоселин Робер, Джоан Джейкъб

Прелисти

Нехудожествена литература Популярна психология Взаимоотношения

Издание:1 Размери:170x230 Корици:мека ISBN:9789547712096 Страници:88 Година на издаване:2009

Цена: 9,00 лв.

Описание

Възрастните искат да са подготвени за психосексуалното развитие на детето и да му отделят нужното внимание, но често се питат: Как да го направя? Какво да кажа? В кой момент? Кои са правилните думи? Как да реагирам на едно или на друго поведение?
Много въпроси, затруднения и притеснения съпътстват първите разговори по тези важни теми. Не е нужно да имате готови отговори. Важното е да сте откровени и да се отнасяте с уважение към детето и неговото тяло. „Моето сексуално образование” ще ви помогне в тази нелека задача. От книжката ще научите:
- Защо бебетата “докосват” с устата си
- Как децата изследват собственото си тяло и телата на другите
- Защо е важна хигиената. Кога децата развиват хигиенни навици
- Кои са точните думи за назоваване на половите органи
- Как да обясним какво правят възрастните, когато се обичат, и как се появяват бебетата
- Как да научим децата да различават приятните от неприятните докосвания и да казват “не”, когато не желаят да бъдат докосвани.

Главният герой в тази книжка игра е детето.
Родителите и възпитателите обаче трябва заедно с него да “преживеят” историята и да придружат малкия човек в откритията, които му предстои да направи в изследването на собственото си тяло и телата на другите.

Как децата опознават собственото си тяло и телата на другите... Предговор към българското издание: Весела БановаВашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Жоселин Робер


Д-р Жоселин Робер е сексолог и педагог. Тя е автор на редица книги и уважаван авторитет в областта на сексуалното образование.

През 2007 г. получава награда за изключителен принос в областта на сексуалното образование и превенцията на насилие над деца от Факултета по обществени науки на Университета в Квебек, Монреал.

Прочети повече >

Други книги от автора