Моето сексуално образование. За деца до 6 години

Жоселин Робер

Прелисти

Нехудожествена литература Взаимоотношения

Издание:2 Format:178х220 Корици:мека ISBN:978-954-771-472-4 Страници:92

Цена: 15,00 лв.

Описание

Поредицата от 3 книжки „Моето сексуално образование” ще окаже безценна подкрепа на съвременните родители и възпитатели в една зона на деликатни отношения с децата. Тези книги са уникални с това, че поднасят темата за сексуалността, която в днешно време или се избягва, или се третира вулгарно, по изключително интелигентен начин, който внушава уважение към детето и неговото тяло. Поредицата ни помага да проведем един необходим разговор – открит, добронамерен и информативен, разбираем и съобразен с възрастта и нуждите на малкия човек до нас. (Весела Банова, психоаналитик)

 

 Моето сексуално образование

За деца до 6 години

 Как децата опознават собственото си тяло и телата на другите

 Възрастните искат да са подготвени за психосексуалното развитие на детето и да му отделят нужното внимание, но често се питат: Как да го направя? Какво да кажа? В кой момент? Кои са правилните думи? Как да реагирам на едно или на друго поведение?

Много въпроси, затруднения и притеснения съпътстват първите разговори по тези важни теми. Не е нужно да имате готови отговори. Важното е да сте откровени и да се отнасяте с уважение към детето и неговото тяло.

 „Моето сексуално образование” ще ви помогне в тази нелека задача. От книжката ще научите:

-        Защо бебетата „докосват” с устата си.

-        Как децата изследват собственото си тяло и телата на другите.

-        Защо е важна хигиената. Кога децата развиват хигиенни навици.

-        Кои са точните думи за назоваване на половите органи.

-        Как да обясним какво правят възрастните, когато се обичат, и как се появяват бебетата.

-        Как да научим децата да различават приятните от неприятните докосвания и да казват „не”, когато не желаят да бъдат докосвани.

 Главният герой в тази книжка игра е детето.

Родителите и възпитателите обаче трябва заедно с него да „преживеят“ историята и да придружат малкия човек в откритията, които му предстои да направи в изследването на собственото си тяло и телата на другите.Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Жоселин Робер


Д-р Жоселин Робер е сексолог и педагог. Тя е автор на редица книги и уважаван авторитет в областта на сексуалното образование.

През 2007 г. получава награда за изключителен принос в областта на сексуалното образование и превенцията на насилие над деца от Факултета по обществени науки на Университета в Квебек, Монреал.

Прочети повече >

Други книги от автора