Питър Уотсън

АВТОР

Питър Уотсън

Питър Уотсън е получил образованието си в университети в Дюрхам, Лондон и Рим. Той е писал за “Съндeй Таймс”, “Обзървър” и “Спектейтър”. Автор е на книгите “War on the Mind”, “Wisdom and Strength”, “The Caravaggio Conspiracy” и др.

Живее в Лондон. Работил е в продължение на две години в Тавистокската клиника, където е учил при Джон Боулби и Р. Д. Лейнг. Бил е заместник главен редактор на списание New Society в началото на седемдесетте години, а по-късно отговаря за ресора “социални науки” в Съндей Таймс.

Бил е също и кореспондент в Европа на “Psychology Today”, както и кореспондент на “The Times”. Водил е собствена колона, посветена на пазара на изкуството в Обзървър и Съндей Таймс. Публикувал е три психологически книги: “Психология и раса” (Penguin, 1970), Война на мисълта: Употреба и злоупотреба на психологията във военното дело” (Hutchinson, 1974) и “Близнаци” (Hutchinson, 1978).

Понастоящем работи върху история на идеите. Публикувал е три психологически книги: “Психология и раса” (Penguin, 1970), Война на мисълта: Употреба и злоупотреба на психологията във военното дело” (Hutchinson, 1974) и “Близнаци” (Hutchinson, 1978). Понастоящем работи върху история на идеите.

Книги от този автор

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.