Робин Кели

АВТОР

Робин Кели

Доктор Робин Кели е многостранно развита личност. Той е семеен лекар, но се изявява и като писател, лектор и музикант. Има издадени няколко албума. Като лектор той е обичан заради своя лек и спонтанен стил, който е еклектична смес от факти, хумор и музика, често е канен за гост на конференции и семинари. Завършва образованието си в Англия, но с течение на годините се обръща към източната и съвременната философия, акцентираща на връзката между ума и тялото. Напуска Англия и заминава със съпругата си за Нова Зеландия. Д-р Кели се стреми да интегрира холистичните модели в съвременната среда, да съчетае най-доброто от Изтока с най-доброто от Запада.

 

Според него пациентите трябва да бъдат възприети като истински партньори в собственото им лечение и за всеки човек е необходимо да бъде създаден индивидуален изцелителен план, почитащ уникалните му дарби. Според д-р Кели от съвременните рецепти липсва една съставка – душевността на човека, който търси помощ.

 

За да имаме качествено изцеление, в процеса е необходимо да участват тялото, умът и духът в еднакви количества. През последните години д-р Робин Кели включва техниките на енергийната психология и акупунктурата в своята медицинска практика и за него това е жизненоважна стъпка, с която помага на пациентите си да получат контрол върху своето здраве: „Животът ми, както и този на всички членове на моето семейст­во, е улеснен значително от стандартните медицински грижи на Запада. Но с течение на времето установих, че фиксирането върху изцяло физическото за сметка на емоционалното и духовното е крайно незадоволителен начин за практикуване на медицина. Поради това, вместо да предупреждавам: „Тази книга („Човешката ДНК - антена към Вселената”) по никакъв начин не може да замени традиционните медицински грижи“, бих предпочел да подчертая забележителните здравни ползи от интеграцията между духовното и физическото. Защото за мен тя действително сработва.”

 

През осемдесетте години на ХХ век д-р Кели изучава акупунктура и китайска медицина и организира работни семинари за колеги и здравни специалисти. В края на миналото столетие насочва вниманието си основно към проучването на ролята на съзнанието и квантовата теория в лечебните процеси.

 

В книгата „Човешката ДНК - антена към Вселената” д-р Робин Кели описва механизмите, чрез които клетките си „говорят” една на друга. ДНК молекулите ни действат като миниатюрни антени и осъществяват връзката ни с квантовите полета на Вселената. Той ни съветва да се вслушаме в песента на нашите клетки, която ни носи много информация. Опитът на д-р Робин Кели в традиционната медицина, в авангардните методи за лечения и в акупунктурата са изградили у него много решителен и здравомислещ възглед за човешкото здраве и проблемите, с които се сблъскват хората. Той показва на читателите си как овладените от него техники в областта на акупунктурата, чакрите и меридианните системи може да допълни познанията на съвременната западна медицина.

 

Книги от този автор

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.