Триш Макгрегър

АВТОР

Триш Макгрегър

Триш Дж.Макгрегър е родена в Каракас, Венесуела, и любовта й към Южна Америка я съпътства през целия й живот. Автор е на няколко успешни поредици. Живее в Южна Флорида със съпруга си, писателя Роб Макгрегър, три котки и един благороден голдън ретривър.

Коя е Триш Макгрегър?

Родена съм и съм израснала в Каракас, Венесуела, където баща ми работеше за „Стандарт Ойл”, известна по онова време с друго име. Той е заминал за Венесуела през 1937 г., когато е бил на 24 години, за да избяга от Оклахома и изобщо от Голямата депресия в Щатите. Отначало работел като счетоводител в петролната компания на западния бряг на езерото Маракайбо, което по онова време е било доста граничен и отдалечен от цивилизацията район. Когато избухнала Втората световна война, той се върнал в САЩ, срещнал майка ми на уредена сляпа среща и се оженили шест месеца по-късно. Когато войната свършила, двамата с майка ми се установили да живеят в Каракас.

 

През онези години Каракас беше прекрасно място, в което да израснеш. Разположен на 900 метра над морското равнище, в долина, там имаше само два сезона – дъждовният и сухият, и винаги беше пролет. До 1963 г. хиляди американци живееха в Каракас. Повечето от тях работеха за американски компании и те продължаваха да бъдат американски граждани, но живееха като венесуелци. През годините със сестра ми посещавахме едновременно и американски, и местни училища, израснахме като билингви. Преживяхме и много политически безредици. Правителството във Венесуела постоянно се сменяше, всеки миг можеха да избухнат поредните бунтове и размирици. Докато децата в Щатите имаха почивка заради времето – „снежна или дъждовна ваканция”, ние имахме „революционна ваканция”, когато затваряха училищата заради опасности от бомбени атентати и метежи.

 

През 1958 г. диктаторът Перес Хименес бе свален и напусна страната с 13 милиона долара, които бе откраднал от държавата. Положението стана толкова политически нестабилно, че американците започнаха да напускат страната. Докъм 1963 г. американската общност намаля значително – от 8000 на 800 души. Баща ми се пенсионира по-рано и се преместихме във Флорида. Понякога имам чувството, че така и не успях да преодолея това преместване. Любовната ми афера с Южна Америка продължи през следващите години, като Еквадор е страната начело в списъка на най-любимите ми места в света.

 

Със съпруга ми, писателя Роб Макгрегър, сме женени вече 26 години и имаме двайсет и една годишна дъщеря, която току-що завърши колеж. Тримата пътуваме до Южна Америка винаги когато цените на самолетните билети станат достатъчно съблазнителни!

 

Книги от този автор

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.