FACEBOOK: Пълната история на Facebook - Идеализъм или сделка с дявола.

Стивън Ливи

Прелисти

Нехудожествена литература Бизнес Публицистика

Издание:1 Размери:145x210 Корици:твърда ISBN:978-954-771-440-3 Original title:Facebook. The inside story Страници:480 Година на издаване:2021

Цена: 25,00 лв.

Описание

-        Как от скромното мъниче, което Марк Зукърбърг създава като университетски сайт, свързващ студентите, Facebooк  се превърна в най-голямата социална мрежа в света?

-        Как Facebook промени начинa, по който общуваме помежду си?

-        С каква власт разполага Facebook върху живота ни и как ни влияе?

-        Какво е бъдещето на компанията … и нашето?

Отговорите на тези въпроси ни дава  „гуруто“ на американската технологична журналистика Стивън Ливи, като събира в книгата си  FACEBOOK: ПЪЛНАТА ИСТОРИЯ НА FACEBOOK - ИДЕАЛИЗЪМ ИЛИ СДЕЛКА С ДЯВОЛА  всички парчета от пъзела на компанията - от раждането ѝ, през главозамайващия й растеж, до бурното настояще, когато репутацията ѝ е жестоко пропукана.

Получил специален достъп до централата на Facebook, в продължение на три години авторът провежда редица разговори със Зукърбърг и Шерил Сандбърг и над 300 интервюта с бивши и настоящи служители на компанията. Вкарва ни в офисите и в главите на програмистите и ни представя детайли от фирмената култура и управлението на Facebook, задълбочено и многостранно ни разкрива личността на Зукърбърг, а също и творческите импулси, стремежите към успех, амбициите и алчността на всички в компанията.

Вътрешната информация и неизвестните досега факти, с които Ливи разполага, му дават възможност да разкаже на читателите от първо лице за аферата с „Cambridge Analytica”, за влиянието на фалшивите новини върху изборите в САЩ от 2016 г. и за връзката с Русия,  за директната намеса в изборите във Филипините.  За пренебрежението относно опазването на личните данни на потребителите.  За противоречивото развитие на секция „Новини”. За моралните дилеми около оставянето или триенето на постове и блокиране на профили. За маниакалното преследване на растежа  и следването на девиза на компанията „Движи се бързо и разрушавай по пътя си“. За нарастващото недоволство от безотговорността на  свръхамбициозния основател и изпълнителен директор на Facebook.

Увлекателно и  с брилянтен стил Стивън Ливи  безпристрастно и обективно разказва пълната история на Facebook, без да  се страхува да задава трудни въпроси:

Как се стигна от мечтата на Зукърбърг да свърже хората от цял свят до анатемосването му днес, че е сключил сделка с дявола?

И може ли разрушеното да бъде поправено и Facebook да остане  на страната на доброто?

А нас, читателите, ни пита: даваме ли си сметка как изграждаме нашето онлайн „аз” и как то се отпечатва върху реалното ни „аз”, след като бъде манипулирано, разкривено и дори експлоатирано.Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Стивън Ливи


Стивън Ливи е редактор в едно от най-популярните ежемесечни американски списания за влиянието на технологиите върху икономиката, политиката и културата – Wired. Бил е главен редактор и автор на технологични статии в Newsweek. Пише за технологиите от повече от 30 години за Rolling Stone и Macworld. Издал е седем книги. Има магистърска степен по литература от Penn State. Живее и работи в Ню Йорк. Получава безпрецедентен достъп до Марк Зукърбърг и Шерил Сандберг за три години. И сега известният технологичен писател ни поднася окончателната история на една от най-могъщите и противоречиви компании на Америка: Facebook.

Прочети повече >

Други книги от автора