Дай и ще получиш

Адам Грант

Прелисти

Нехудожествена литература Бизнес Взаимоотношения

Издание:1 Format:143х210 Корици:твърда ISBN:978-954-771-448-9 Original title:Give and Take: Why Helping Others Drives Our Success Страници:384

Цена: 28,00 лв.

Описание

В продължение на много години ние се фокусираме върху индивидуалните двигатели на успеха: страст, упорита работа, талант и късмет. Но днес успехът все повече зависи от това как си взаимодействаме с другите.

Алтруистът, Егоистът и Кантарът са трите основни роли в социалните взаимоотношения и сe проявяват най-вече в бизнес средата.

Егоистите сa като черни дупки – те засмукват максимално количество облаги и енергия от фирмата, без да се интересуват какво причиняват с това на колегите си. Кантарите са най-многобройната група и следват принципа „колкото ти на мене – толкова аз на тебе“. Алтруистите са най-малко, но имат силата да трансформират както отделни хора, така и цели компании и общности, като внасят атмосфера на доверие, уважение и лоялност във взаимоотношенията. Те щедро споделят времето, енергията, знанията, уменията, идеите и връзките си с другите, без да очакват нещо в замяна. Някои от тях обаче „прегарят“, затова умните Алтруисти не позволяват да бъдат превръщани в изтривалки. Те не само правят организацията по-добра, а и самите печелят повече признания и успехи и се чувстват по-удовлетворени и щастливи от останалите групи.

Организационният психолог Адам Грант е проучил повече от 3000 души от различни индустрии и култури по света, както и факти от историята, бизнеса, политиката, за да формулира принципите на успеха на Алтруиста и да отговори на въпросите как и защо той се издига до върха, какво печели за другите и за себе си и как ние да бъдем такива.

„Най-добрият начин да се издигнете до върха на стълбата е да вземете и другите със себе си!“Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Адам Грант


Адам Грант е организационен психолог и автор на бестселъри, който помага на хората да намерят смисъла и мотивацията на работното си място. Седем години подред Адам Грант е най-високо оценяваният преподавател в бизнес училището „Уортън“ (първото бизнес училище в САЩ, понастоящем в топ 3 за най-реномираните в САЩ). Като организационен психолог той е водещ експерт в областта на мотивирането – как да откриваме смисъл и да водим по-богат и креативен живот. Признат е за един от десетте най-влиятелни мениджъри мислители и присъства в списъка на Fortune „40 под 40“. Автор е на пет книги, станали бестселър №1 на New York Times, продадени в милиони копия и преведени на 35 езика: „Помисли пак“, „Дай и ще получиш", „Originals“, „Option B“ и „Power Moves“.

Прочети повече >

Други книги от автора