Новаторите. Как неконформистите движат света

Адам Грант

Прелисти

Нехудожествена литература Бизнес Лидерство

Издание:1 Размери:145x210 Корици:твърда ISBN:978-954-771-473-1 Страници:368

Цена: 30,00 лв.

Описание

Кои са новаторите?

Те виждат нещата различно.
Те не се съобразяват със статуковото.
Те не само мечтаят, но и създават.
Те творят и вдъхновяват.
Те движат човечеството към прогрес. 

Книга, която ще промени и вас!

Има два пътя за постигането на цел – конформизъм и новаторство, казват психолозите. Конформизмът е следване на множеството по добре познати пътища и поддържане на статуквото. Новаторството е поемането по неотъпкан път: защитаването на нови идеи, които не отговарят на общоприетите правила, понякога дори са революционни и рано или късно водят до подобрения, напредък, прогрес. Разбира се, нищо не е напълно ново, тъй като всичките ни идеи са повлияни от вече наученото.  

 „Според моето определение новаторство означава раждане, внедряване или развиване на идея, която е едновременно нова и практична, относително необичайна в дадена област и има потенциал да я подобри. Новатори са хората, които превръщат идеите си в реалност. Стимулират творчеството и вдъхновяват и другите да бъдат съзидателни и иновативни личности. Те имат естествена склонност да прегръщат несигурността и да не се съобразяват с общественото одобрение; просто не се притесняват от цената на неконформизма. Програмирани са да се борят с отживели вярвания, да бъдат бунтовници, революционери, подбудители, отцепници и опозиционери, които не се поддават на страха и не се притесняват от отхвърляне или осмиване. Тази книга ще ви предостави практически инструменти, с които да отприщите скритите си творчески сили и да станете новатори!“

                                                           Адам Грант

 „Новаторите“ е една от най-значимите и увлекателни книги, които съм чела някога, пълна с изненадващи и силни идеи. Тя не само ще промени гледната ви точка за света, а може да преобърне самия ви начин на живот. И е много възможно да ви вдъхнови да промените света си.

 Шерил Сандбърг, главен оперативен директор на Facebook и автор на предговора

 „След като създадох стотици видове бизнес – от авиокомпании до влакове, от музика до мобилни телефони, а сега и компания за космически туризъм, най-големите ми предизвикателства и успехи бяха свързани с убеждаването на други хора да погледнат на света по различен начин. „Новаторите“ разкрива как може да се постигне това и ще ви вдъхнови за творчество и промяна.“

сър Ричард Брансън, основател на The Virgin GroupВашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Адам Грант


Адам Грант е организационен психолог и автор на бестселъри, който помага на хората да намерят смисъла и мотивацията на работното си място. Седем години подред Адам Грант е най-високо оценяваният преподавател в бизнес училището „Уортън“ (първото бизнес училище в САЩ, понастоящем в топ 3 за най-реномираните в САЩ). Като организационен психолог той е водещ експерт в областта на мотивирането – как да откриваме смисъл и да водим по-богат и креативен живот. Признат е за един от десетте най-влиятелни мениджъри мислители и присъства в списъка на Fortune „40 под 40“. Автор е на пет книги, станали бестселър №1 на New York Times, продадени в милиони копия и преведени на 35 езика: „Помисли пак“, „Дай и ще получиш", „Originals“, „Option B“ и „Power Moves“.

Прочети повече >

Други книги от автора