Помисли пак

Адам Грант

Прелисти

Нехудожествена литература Самопомощ и самоусъвършенстване Популярна психология Бизнес

Издание:1 Корици:твърда ISBN:978-954-771-449-6 Original title:Think Again: The Power of Knowing What You Don't Know Страници:344

Цена: 28,00 лв.

Описание

Как да се научим да преосмисляме възгледите си в нашия бързопроменящ се свят

„Целта ми в тази книга е да разгледам процеса на преосмисляне. Защото в нашия бързопроменящ се свят често се налага да отхвърляме утвърдени истини и да намираме нови решения.

Потърсих най-убедителните доказателства и някои от най-добрите примери от бизнеса, политиката и  спорта, за да покажа как можем да отворим съзнанието си и да приемаме нови идеи, да създаваме общ-ности, готови да се учат през целия си живот, и така да изграждаме култура, посветена на преосмислянето.“                                                                                                                      

 Адам Грант

 Интелигентността днес не е достатъчна и дори понякога е вредна, защото ни кара да се вкопчваме в това, което знаем и което сме. По-голямо значение има способността ни да преосмисляме и да се отказваме от наученото, защото вече не е валидно, и дори от досегашните си възгледи, ако вече не ни служат. В ежедневието си обаче предпочитаме комфорта на увереността пред дискомфорта на съмнението. Вслушваме се в мнения, които ни карат да се чувстваме добре, вместо в идеи, които ни карат да мислим добре. Виждаме разногласията по-скоро като заплаха за егото ни, отколкото като възможност да се учим. Заобикаляме се с хора, които са съгласни с нашите заключения, а би трябвало да се стремим към тези, които предизвикват нашия мисловен процес. Резултатът е, че нашите възгледи стават несолидни и съмнителни. Мислим и реагираме твърде много като проповедници, когато защитаваме „свещените“ си вярвания, или като прокурори, когато доказваме, че другата страна греши, или като политици, когато очакваме одобрение.

За да имаме успех и удовлетворяващи взаимоотношения с колеги, близки и опоненти, организационният психолог А. Грант ни съветва да започнем да мислим като учени, които търсят истината и имат смелостта да я приемат.

 „Изпитвам неподправено щастие, когато разбера за новите книги на Адам Грант. Искам идеите му да се разпространяват, защото са иновативни и важни. Всеки, който е прочел моята книга, непременно трябва да прочете и неговите „Помисли пак“,  „Дай и ще получиш“ и „Originals“. “

Саймън Синек, „Безкрайната игра“Вашият коментар

Всички полета са задължителни. ИК „Кръгозор” ви моли да спазвате чистотата на българския език. Мнения с обидно или нецензурно съдържание няма да бъдат публикувани.

ЗА АВТОРА

Адам Грант


Адам Грант е организационен психолог и автор на бестселъри, който помага на хората да намерят смисъла и мотивацията на работното си място. Седем години подред Адам Грант е най-високо оценяваният преподавател в бизнес училището „Уортън“ (първото бизнес училище в САЩ, понастоящем в топ 3 за най-реномираните в САЩ). Като организационен психолог той е водещ експерт в областта на мотивирането – как да откриваме смисъл и да водим по-богат и креативен живот. Признат е за един от десетте най-влиятелни мениджъри мислители и присъства в списъка на Fortune „40 под 40“. Автор е на пет книги, станали бестселър №1 на New York Times, продадени в милиони копия и преведени на 35 езика: „Помисли пак“, „Дай и ще получиш", „Originals“, „Option B“ и „Power Moves“.

Прочети повече >

Други книги от автора